Categorieën
Uncategorized

Geef jouw kantoorruimte een beetje kleur

Je kantoorruimte moet idealiter als bron van inspiratie dienen. Inspirerende collega’s op kantoor, een ontspannen en prikkelende kantooromgeving én natuurlijk kleur. Want dat kleuren ons gedrag op kantoor beïnvloeden weten we allang. Maar weet je ook welke kleur wat met je doet? Kleuren op kantoor toegelicht. Wat heeft jouw kantoorruimte nodig? Geel? Of juist Rood? Je leest het in dit blog.

Boost jouw productiviteit op kantoor met kleurgebruik

Verschillende kleuren hebben verschillende uitwerkingen op jouw geestelijke gesteldheid én emoties. Kleuren bepalen of we ons prettig voelen of niet. Niet voor niets hoor je vaak dat business centers als ‘steriel’ en ‘te wit’ worden ervaren. En die schilderijen doen je aan een gemiddeld ziekenhuis denken. 

Een verhuurder die kantoorruimte te huur aanbiedt in Rotterdam doet het anders. Getuige ook de meest recente verbouwingen aan het Weena 690 te Rotterdam. Kleur- en materiaalgebruik worden afgestemd op wat kantoorgebruikers prettig vinden. Veel natuurlijke materialen, zoals hout(look) inrichting, en daarnaast ook veel planten op kantoor. Bovendien hoef je echt niet iedere wand een kleur te geven. Maar maak gebruik van accenten in je kantoor. Kies bijvoorbeeld voor kleurrijke accessoires. 

Welke kleur moet je toepassen op kantoor?

Ga je voor concentratie, creativiteit of wil je geactiveerd worden? Kies de kleur die bij jou past! Hieronder de kleuren met verschillende uitwerking op jouw hersenactiviteit.

De kleur groen op kantoor..

Groen brengt je rust en kalmte in je kantoor. En dan denken we natuurlijk niet aan felgroen maar een petrolgroene kleur, olijfgroene kleur of een mosgroene kleur. Een beetje groen in jouw kantoorruimte helpt je dus stress tegen te gaan. Niet voor niets hebben ook planten deze uitwerking op mensen. Dus wanneer schilderen geen optie is voor jouw kantoor, breng dan wat extra groen naar binnen door middel van planten.

Geel in jouw kantoorruimte?

Deze kleur nodigt je uit tot nadenken. Door het toevoegen van wat geel in je kantoorruimte stimuleer je het intellectuele brein en word ook je concentratie nog eens bevordert. Een goede kleur is okergeel maar ook citroengeel kun je toepassen. Let op dat je geen overmatig geel toepast in je kantoor. Dat zorgt er namelijk voor dat je veel te veel geprikkeld wordt. Misschien is een mooie gele bureaulamp wel iets voor jou!

Creatief door een blauw/paars kantoor!

Laat je vrije geest haar gang gaan door blauw of paars toe te voegen in je kantoor. Door toepassing van deze kleuren wordt jouw kantoorruimte een heuse inspirerende omgeving. De ideale kleur voor creatieve beroepen dus! Zoals grafisch vormgevers, appontwikkelaars, architecten en andere creatievelingen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *