Categorieën
Uncategorized

Jouw kind weer eens buiten laten spelen? Dit is wat je moet doen!

‘Vroeger speelden we nergens anders dan buiten’, is een zin die jij in de afgelopen tijd ongetwijfeld uitgesproken hebt naar jouw kind. Dat continue geschreeuw achter die spelcomputer of die eindeloze TikTok-dansjes achter de telefoon, is inmiddels wel het laatste waar jij op zit te wachten. Gelukkig ben je bij deze blog uitgekomen. Wij gaan jou een aantal tips geven over hoe jij jouw kind of kinderen weer eens ‘ouderwets’ buiten kunt laten spelen. Lees vooral gauw verder als het niet lang meer duurt tot jij uit frustratie óf de spelcomputer óf de TikTok-telefoon uit het raam gooit!

Gemeente 

Nu is de term ‘gemeente’ misschien wel de laatste waar je aan zat te denken, maar het is helemaal niet verkeerd om hier eens contact mee op te nemen. In veel dorpen en steden wordt namelijk een natuurlijke speeltuin gebouwd. In deze natuurlijke speeltuin komen veel kinderen bij elkaar om eens gezellig, ouderwets met elkaar te spelen. Spelletjes als tikkertje ontstaan op deze plekken en dat is niet voor niets. Uit onderzoek is gebleken dat het buitenspelen voor kinderen bijdraagt op cognitief, lichamelijk, sociaal en natuurlijk vlak. Die spelcomputer is ineens toch helemaal niet zo leuk meer…

Uitstapjes

Wanneer er via de gemeente weinig tot niets te regelen is omtrent het laten buitenspelen van jouw kind, zit er vrijwel niets anders op dan dat jij het initiatief moet gaan nemen. Ga samen met vrienden of familie eens op pad en maak eens een uitstapje. We raden je aan om niet met één kind deze kant op te gaan, maar vooral dusdanig gezelschap te regelen zodat jouw kind weer eens weet hoe het is om te communiceren en te handelen zonder een headset op zijn of haar hoofd. 

Nu denken veel mensen ongetwijfeld aan uitstapjes als een pretpark. De kans is groot dat je maag al omdraait van het idee van zo’n snelle achtbaan, maar gelukkig zijn er ook andere uitstapjes die jij voor jouw kind of kinderen kunt regelen. Ga eens naar een oude vestingstad of bezoek eens een museum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *