Categorieën
Uncategorized

Warme voeten en tenen in de koude wintermaanden

Bij hele lage temperaturen en langdurig buiten zijn, kunnen de tenen enorm pijnlijk aanvoelen. Sommige mensen hebben dit al veel eerder, zij kunnen last hebben van wintertenen of het Syndroom van Raynaud. Zelfs de best geïsoleerde schoenen kunnen hierbij niet meer helpen, als de tenen eenmaal koud zijn, worden ze niet meer warm in een koude omgeving. Verwarmde sokken kunnen hier echter het verschil in maken, kort na inschakelen is het verschil al voelbaar. De verwarmde sokken werken op basis van een accu, waardoor de accu’s van de verwarmde sokken oneindig te gebruiken zijn.

Verwarmde sokken

Er zijn verschillende soorten verwarmde sokken, of elektrische sokken, hoe ze ook wel genoemd worden. De accu’s van de verwarmde sokken laad je op, daarna kan je de accu’s koppelen aan de verwarmde sokken. Hiervoor is een speciaal vak gemaakt, waar ook de aansluiting in zit. De warmte is te regulieren via de knop aan de zijkant of met een afstandsbediening. Er zijn drie warmteniveaus, zo heb je altijd de meest geschikte temperatuur op het moment dat je dat wilt. Voordeel aan de verwarmde sokken van Comfort-Producten is, dat het over Europese maten beschikt. Hierdoor kan je je gewone schoenmaat bestellen.  

Groot verwarmingsoppervlak

De verwarmde sokken van BERTSCHAT® beschikken over het grootste verwarmingsoppervlak. Het verwarmingsoppervlak zit rondom de gehele voorvoet. De verwarmde sokken kunnen tot 10 uur verwarmen. Dit is wel afhankelijk van de warmtestand waarin de verwarmde sokken worden gebruikt. Hoe hoger de stand, hoe meer warmte de verwarmde sokken afgeven, hoe meer energie de verwarmde sokken verbruiken. De aanbieder levert ook los extra accu’s mocht je voor langere tijd op de hoogste stand willen verwarmen. 

Alternatief verwarmde sokken

Er zijn ook nog alternatieven, mochten verwarmde sokken niet helemaal aansluiten bij je wensen. Er zijn ook verwarmde zolen. De verwarmde zolen leg je in je schoenen en de warmte is te reguleren met een afstandsbediening. Enkel voor het opladen van de verwarmde zolen dienen ze uit de schoenen te worden gehaald. De accu van de verwarmde zolen zit ingebouwd, echter is het ontwerp dynamisch – zo passen de verwarmde zolen in elke schoen. Het dunste alternatief zijn de verwarmde zolen met externe accu. Deze accu plaats je eenvoudig op de hak van de schoen of in je broekzak. Het verwarmingsoppervlak van beide verwarmde zolen zit aan de voorvoet. Bij de verwarmde zolen komt de warmte enkel van onderen, waarbij het bij de verwarmde sokken rondom de gehele voorvoet is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *