Categorieën
Uncategorized

Waar moet je aan denken bij het leasen van een auto?

Steeds vaker hoor je mensen praten over private lease. De buurman heeft net een gloednieuwe auto voor de deur staan, je hebt een vriend er al over horen praten en zelf word je nu ook wel heel nieuwsgierig. Het is namelijk heel aantrekkelijk om in één van de nieuwste modellen te kunnen rijden. De voordelen zoals dat je geen omkijken hebt naar een autoverzekering, wegenbelasting of onderhoud hoor je vaak voorbijkomen. Maar aan welke eisen moet je eigenlijk voldoen om een auto te kunnen leasen? Goede vraag! In deze blog geven we antwoord op deze vraag!

Eisen voor private lease

Om een private leasecontract af te sluiten moet jij aan een aantal eisen voldoen. Wij zetten voor jou op een rij waar je aan moet voldoen of aan moet denken. Let wel op, elke leasemaatschappij is anders en kan andere regels hanteren.

 • De minimale leeftijd
  Bij de meeste leasemaatschappijen moet je minimaal 18 jaar zijn om een private leasecontract af te kunnen sluiten. Daarbij is het voor de hand liggend dat jij in het bezit moet zijn van een geldig rijbewijs. 
 • Soort contract
  De kans dat jij door de inkomenstoets komt is groter wanneer jij een vast contract of vast inkomen hebt. Het is alleen geen vereiste voor een private leasecontract. Heb je een tijdelijk contract dan mag deze niet eerder aflopen dan het leasecontract. 
 • Inkomenseis
  Met private lease hoef jij niet een bepaald minimuminkomen te hebben. Vaak wordt er gekeken naar een inkomenseis. Daarbij wordt er gekeken naar je inkomsten en uitgaven. Wat de inkomenseis per leasemaatschappij is, is heel verschillend. Kom je niet door de inkomenstoets, vraag dan altijd naar de aanvullende mogelijkheden.
 • BKR-registratie
  Heb je een negatieve BKR-registratie? Dan kan dit voor een leasmaatschappij reden zijn om je aanvraag te weigeren. Houdt hier dus rekening mee.
 • Schadevrije jaren
  Wat betreft de schadevrije jaren: dit verschilt ook weer per leasemaatschappij. Bij sommige moet je schadevrije jaren hebben om in aanmerking te komen voor private lease.

Autolease.nlHopelijk ben je een beetje op weg geholpen met de eisen en voorwaarden waar je aan moet voldoen en denken om een private leasecontract af te kunnen sluiten. Ben je overtuigd en wil je ook in de nieuwste auto rijden met auto leasen? Bij autolease.nl kan je gemakkelijk het aanbod vergelijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *