Categorieën
Uncategorized

Een kantoor waar iedereen zich prettig voelt

Je zou het niet denken, maar de decoratie en de uitstraling van een kantoor kan invloed hebben op de werk(sfeer). Als een kantoor kil en saai is, gaan de medewerkers zich niet prettiger voelen. Een goeie inrichting met de juiste decoratie kan een aardig verschil maken. Zo komen de werknemers elke dag in een gezellig kantoor binnen! Wil je meer weten over kantoorinrichting? Lees dan snel door! Wij vertellen hier namelijk meer over. 

Dit mag niet ontbreken

Een ding wat niet mag ontbreken binnen een kantoor is daglicht. Dit bevordert productiviteit en is bovendien goed voor de gezondheid. In alle ruimtes zou voldoende daglicht moeten binnenkomen. Wanneer iemand op zijn werkplek zit is het belangrijk, maar ook tijdens vergaderingen en zelfs in de pauzes. Als het echt niet mogelijk is kun je een bepaald soort kunstlicht aanbrengen, maar daglicht wint het hier altijd van.

Verschillende werkplekken

Voor covid-19 was het normaal dat iedereen zijn eigen werkplek heeft. Moderne kantoorinrichting is echter veel meer flexibel. Dit staat ook wel bekend als ‘agile werken’ en heeft als doel de effectiviteit en productiviteit van het personeel te verhogen. Voor verschillende taken is er daarom het liefst een verschillende plek. Denk aan plekken waar mensen zich goed kunnen focussen, plekken waar samengewerkt kan worden, goede vergaderruimtes, ruimtes om even uit te rusten, ruimtes waar gebeld kan worden en ruimtes waar men inspiratie op kan doen. 

Kies de goede verlichting

De wintermaanden zijn niet de meest ideale maanden, we gaan weg in het donker en komen terug in het donker. Je hebt dus zeker wel verlichting nodig. Deze kun je zo instellen dat elk deel van de dag een ander type verlichting krijgt. Dit komt dan overeen met natuurlijk licht. Uit onderzoek is gebleken dat dit positieve effecten heeft op de productiviteit.

De laatste tip!

Een onderdeel wat niet mag ontbreken zijn planten. En dan doelen we niet alleen op de decoratie, want ze staan natuurlijk geweldig. Maar het is ook nog eens goed voor de gezondheid! Daarnaast is het goed voor het milieu en een duurzame toekomst. Eigenlijk alleen maar pluspunten dus. Er zit wel één maar aan; vervang ze op tijd wanneer ze op zijn en verzorg ze goed. Anders is het effect eerder negatief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *